6 orginele ideeën voor een kinderfeestje van een 6 jarige

Wil jij een verjaardag voor 6 jarige gaan organiseren? Bekijk hier een aantal leuke ideeën om inspiratie op te doen.

1. Kinderfeestje rond het kampvuur

Als jouw kind in de zomer jarig is, is het een leuk idee om de verjaardag rond het kampvuur te vieren!

Rooster marshmallows, maak s’mores (extra veilig en gemakkelijk gemaakt met deze s’mores-sticks) en vertel spookachtige verhalen die passen bij een kinderfeestje voor 6-jarige.

Je kunt daarnaast bijvoorbeeld ook nog een speurtocht organiseren of liedjes zingen rond het kampvuur.

2. Gebakjes versieren

Een ander leuk idee voor een kinderfeestje voor 6 jarige is taarten of cupcakes versieren

Zet een tafel neer met een verscheidenheid aan glazuur, hagelslag, snoep en fruit. (Pro-tip: bedek de tafel vooraf met een wegwerptafelkleed en aan het einde van het feest kun je het gewoon opvouwen en weggooien.) Geef elk kind een koekje, een cupcake of een combinatie hiervan, en laat ze het versieren.

Ze zullen urenlang vermaakt worden tegen weinig kosten en als ze eenmaal bezig zijn hoef je er ook niet meer naar om te kijken.

3. Slaapfeestje

Voordat je direct “nee” zegt en verder leest, bedenk dat je een logeerpartijtje kunt houden zonder je kleine gasten echt uit te nodigen om te blijven slapen. Laat iedereen in pyjama komen, een film opzetten en veel popcorn en andere snacks aanbieden.

Laat de kinderen kussenforten maken en gekke verhalen vertellen, en plan het ophalen vlak voor het slapen gaan.

4. Verkleedfeestje

Wie zegt dat kostuums alleen voor Halloween of carnaval zijn?

Als je kind zich graag verkleedt in verschillende outfits of kostuums, organiseer dan een verkleedfeestje voor zijn of haar verjaardag. Moedig feestgangers aan om in hun favoriete verzonnen outfits te komen, zoals prinsessen, cowboys of superhelden. Het is een leuke kans voor iedereen om op elk moment van het jaar hun Halloween-kostuum te dragen en zorgt voor superleuke foto’s.

5. Speurtocht

Je 6-jarige is waarschijnlijk nieuwsgierig naar de wereld om hem heen en wil die graag ontdekken. Wat is een betere manier om hun nieuwsgierigheid aan te wakkeren dan een verjaardagsspeurtocht?

Organiseer een speurtocht met interactieve aanwijzingen verspreid over je locatie. Als je extra aandacht wilt brengen aan het feit dat je kind zijn 6e verjaardag viert, plant dan een reeks van 6 aanwijzingen die aan het eind een speciale prijs opleveren. Wat moet de prijs zijn? Alles van een speciaal traktatie tot een taart zou geweldig zijn, maar dit is je kans om creatief te worden. Dus voel je vrij om je fantasie te gebruiken!

6. indoor trampoline springen

Hoewel speeltuinen geweldig zijn, wat als het koud of regenachtig is op de verjaardag van je kind? Als het weer niet meewerkt, probeer dan naar binnen te gaan om te spelen.

Een trampolinepark kan een geweldige plek zijn om stoom af te blazen. Al die springkussentrampolines zorgen voor een interactief, energiek 6-jarig verjaardagsfeestidee. Je kind zal het geweldig vinden om zo hoog mogelijk te springen met zijn vrienden – en de suikerbui van zijn verjaardagstaart af te werken.

Scroll to Top